Dakschade en aanspraak maken op vergoeding

Wanneer u aanspraak wilt maken op uw verzekering, is het noodzakelijk om uw dak goed te onderhouden om problemen te voorkomen. Door veranderingen in het klimaat worden de weersomstandigheden steeds extremer, waardoor het risico op stormschade aan uw dak toeneemt. Echter, als uw dak na een storm problemen heeft en u heeft het verwaarloosd, kan het zijn dat uw verzekering de schade niet vergoedt.

Op welke momenten kunt u een beroep doen op uw verzekering bij schade aan uw dak in Hillegom?

Bij de meeste verzekeringen is schade aan uw dak als gevolg van storm, brand of diefstal (van dakpannen) gedekt. Overmatige regenval waardoor uw dak begint te lekken, kan meestal vergoed worden door uw verzekering. Lees zorgvuldig wat er in uw verzekering staat en onder welke omstandigheden u vergoeding kunt krijgen.

Indien uw dak schade heeft, is het verstandig om foto's te maken en deze, samen met een duidelijke omschrijving, naar uw verzekeraar te sturen. Helaas dekt de verzekering niet alle schade. In geval van slijtage of als u zelf onvoldoende voor uw dak heeft gezorgd, wordt de schade meestal niet vergoed. Het is belangrijk om te weten wat uw eigen risico is bij schade (uw eigen risico).

Neem uw verantwoordelijkheid en onderhoud uw dak goed

Gebrek aan onderhoud of normale slijtage wordt vaak niet gedekt door de polis van de meeste opstal- of woonverzekeringen. Wees er dus op tijd bij en onderhoud uw dak goed. Dan komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Indien u uw dak in optimale staat wilt houden, kunt u een offerte aanvragen bij Dakreparatie Nederland via 085 106 1685.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1685

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Waarom het lente seizoen ideaal is voor dakonderhoud
> Doe het nodige onderhoud aan uw dak voor de winter
> Maak uw dak energiezuinig en comfortabel
> Het belang van een schone dakgoot voor uw dak